13 januari 2023

Explora Journeys maakt culinair aanbod bekend

Explora Journeys heeft over vijf van de zes restaurants aan boord van EXPLORA I meer bekend gemaakt. Explora I is de eerste van zes schepen, die op 17 juli 2023 voor het eerst zal vertrekken vanuit Southampton.

Van de 18 eet- en drinkgelegenheden van het schip bieden deze 5 restaurants gasten all-inclusive menu’s met unieke kenmerkende gerechten die zijn beïnvloed door een verscheidenheid aan internationale keukens.

De enorme verscheidenheid aan luxe eetervaringen in de restaurants van Explora Journeys zijn te danken aan het leiderschap van Franck Garanger en zijn buitengewoon getalenteerde team. In restaurantkeukens van internationale allure draait alles om precisie en techniek; maar even belangrijk is een goed begrip van producten – perfect vers, duurzaam en lokaal geproduceerd, met componenten zoals bakkerij en pasta die vanaf nul aan boord zijn gemaakt. Het culinaire team streeft naar een delicaat evenwicht tussen creativiteit en terughoudendheid, een aanpak die mooie ingrediënten laat schitteren en gasten meeneemt op een ontdekkingsreis via smaken uit keukens over de hele wereld.

De sommeliers van Explora Journeys hebben ook hun best gedaan om boetieklabels te vinden die ongebruikelijke, soms zeer zeldzame wijnen van onverwachte herkomst aanbieden. Een speciaal samengesteld mixologieprogramma omvat de kenmerkende Ocean State of Mind-cocktail, evenals dranken die uniek zijn ontworpen om specifieke regionale menu’s te begeleiden. Naast dit aanbod is er speciale aandacht voor interessante, alcoholvrije dranken.

De vijf restaurants op een rij:

  1. Sakura is geïnspireerd op de eeuwenoude theesalons van Kyoto (de naam betekent ‘kersenbloesem’). De chef-koks volgen traditionele Japanse technieken en gebruiken zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om een authentieke pan-Aziatische ervaring te creëren. De menu’s omvatten niet alleen de Japanse, maar ook de Thaise, Vietnamese en Maleisische keuken, met een gespecialiseerde sommelier die advies geeft over sake, shochus en andere drankjes met Aziatische invloeden.
 

2. Marble & Co. Grill is cool en eigentijds restaurant, met zachte verlichting en ontspannen, attente service – een zachte en gastvrije plek om te dineren die het Europese steakhouse-concept opnieuw definieert. Het doel is eenvoudigweg om uitzonderlijke delen van weelderig, duurzaam vlees te bieden, zorgvuldig geselecteerd vanwege hun intense smaak en herkomst. Er is een eigen Dry Ager, evenals een kelder gevuld met heerlijke wijnen.

 

3. Med Yacht Club herinnert aan verfijnde mediterrane strandrestaurants die regionale oceaan-geïnspireerde gerechten aanbieden, een gezellige plek waar gasten kunnen genieten met vrienden en familie. De smaken en texturen van Italië, Spanje, Griekenland, Frankrijk en Noord-Afrika worden gevangen in sharing plates met plantaardige ingrediënten, begeleide cocktails en wijnen uit de wijngaarden van de Middellandse Zee.

 

4. Emporium Marketplace is het buffetrestaurant. Kookstations serveren bestemming-geïnspireerde gerechten, met sushi, zeevruchten en exquise vleeswaren gepresenteerd, naast op bestelling bereide pasta en versgebakken pizza. Gasten kunnen genieten van charcuterie en fromagerie, en brood en gebak dat rechtstreeks uit de oven op tafel wordt bezorgd. Bij het ontbijt worden verse sappen, smoothies en acai-kommen geserveerd.

 

5. Fil Rouge biedt Frans geïnspireerde internationale gerechten in een intieme ambiance. Het decor heeft zeshoekige vormen die contrasteren met witte muren, een eerbetoon aan tijdloze elegantie in zijn puurste vorm.

 

lass="gallery-row" style="width: 800px; height: 534px;" data-original-width="800" data-original-height="534" >

Cruise met Carnival Paradise vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Carnival Paradise
Route: Tampa / Bimini / Nassau / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 340

Cruise met Carnival Elation vanuit Jacksonville – 5 nachten


Schip: Carnival Elation
Route: Jacksonville / Nassau / Princess Cays / Jacksonville
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 350

Cruise met Carnival Valor vanuit New Orleans – 5 nachten


Schip: Carnival Valor
Route: New Orleans / Cozumel / Yucatan (Progreso) / New Orleans
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 420

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Nassau / Half Moon Cay / Grand Turk / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 605

Cruise met Mariner of the Seas vanuit Galveston – 5 nachten


Schip: Mariner of the Seas
Route: Galveston / Puerto Costa Maya / Cozumel / Galveston
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 381

Cruise met AIDAmar vanuit Warnemunde – 5 nachten


Schip: AIDAmar
Route: Warnemunde / Kristiansand / Gothenburg / Aarhus / Warnemunde
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 849