Is een cruise vakantie voor ouderen en bejaarden of kan ik ook met mijn kinderen cruisen?

Het is absoluut een fabel dat een cruise vakantie voor oudere reizigers is. Of je nu alleengaand of met familie bent, of je nu kleine kinderen hebt of pubers.
Een cruise vakantie is voor iedereen!

Je hebt rederijen die geheel zijn gespecialiseerd op familie cruises. En ook als je liever een rustig plekje hebt aan het zonnedek, is dat geen probleem.
Er is altijd wel een gedeelte waar je rustig een boek kunt (uit)lezen. Aan boord is vaak ook een 'gym', dus ook de sportieve reizigers komen aan hun trekken.

Er zijn ook genoeg reizigers die alleen cruisen. Tijdens de diners worden reizigers bij elkaar aan een tafel gezet (wanneer je dat wil) en zo leer je heel snel leuke mensen kennen. Dus ook voor alleengaande reizigers is een cruise vakantie de perfecte keuze
Aan boord van een cruiseschip kunt u mensen tegen komen van verschillende nationaliteiten, jong, oud en uit alle lagen van de bevolking. Toch zijn er verschillen aan te geven, bijvoorbeeld per rederij, vaargebieden, periode of reislengte. Er zijn rederijen die zich op een wat jonger publiek richten zoals Carnival Cruise Lines, of een wat traditioneler publiek zoals Holland America Line, of juist “informeler” publiek zoals Norwegian Cruise Line. Een cruise naar de Fjorden, met veel natuur, trekt een veelal ouder publiek dan bv. de Caribbean. Families met kinderen gaan natuurlijk vaak in de schoolvakanties, juli of augustus, op cruisevakantie, waar ouderen vaak voor het voor- of naseizoen kiezen. Ook afvaarten langer dan 2 weken kennen veelal ouder publiek.

Een cruise voor iedereen. De vele keuzemogelijkheden aan o.a. rederijen, vaargebieden, reisduur en routes, draagt eraan bij dat er voor iedereen wel een passende cruise valt te bedenken. Wil je weten welke rederijen welke specialisaties hebben? 
Kijk dan eens op deze site naar de rederijen

Families en kinderen. Een cruisevakantie is in tegenstelling tot wat veel mensen denken, uitermate geschikt voor families en kinderen, of het nu om een gezin gaat of een opa en oma met kleinkinderen of een ouder. Verschillende rederijen richten zich op families, zoals b.v. Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line of laten kinderen zelfs alleen de havengelden en evt. vliegreis betalen, zoals  MSC Cruises of Costa Cruises. De schepen van deze rederijen hebben complete kidsclubs, een activiteitenprogramma, familiehutten met extra (boven) bedden en een speciale kinderkaart in het restaurant. Wij helpen u graag de meest geschikte rederij te bepalen.