Oceanwide Expeditions

Oceanwide Expeditions is een Nederlandse onderneming.

We zijn pioniers op het gebied van scheepsgebaseerde expedities, uitvinders van Basecamp Antarctica en het eerste bedrijf dat reizigers naar het afgelegen Arctische eiland Spitsbergen bracht. Met onze vloot van ijsversterkte schepen brengen we u naar het hart van deze ongeëvenaarde omgeving, zodat het u diep in uw hart kan raken.

Het is ons doel om u zo vaak mogelijk aan land te laten gaan. Onze zeeroutes zijn kort en direct, waardoor de tijd aan land gemaximaliseerd wordt. Onze activiteiten zijn zodanig opgezet dat u er – ongeacht uw ervaring en fitheid -  aan deel kunt nemen.
We streven naar nauw contact, tweemaal daags een excursie aan land of op zee (en soms zelfs onder water) in één van ‘s werelds meest surrealistische omgevingen. Onze deskundige bemanning en wendbare schepen zorgen voor een veilige doorvaart, snelle ontscheping en uiterst flexibele routes.


U bent de reden dat wij er zijn. Onze vriendelijke, internationale bemanning verzekert u van een reis die zowel comfortabel als informatief is. Wij delen ons enthousiasme niet alleen tijdens de landingen, maar ook aan boord, bijvoorbeeld middels lezingen over poolwetenschap en lokale geschiedenis. 


U wilt iets ervaren dat niet overgebracht kan worden via een foto en herinneringen maken die u de rest van uw leven bijblijven. Wij geven u die kans. Onze ambitie is om u te helpen bij het verwezenlijken van uw persoonlijke poolavontuur. We brengen u dichter bij het hart van het landschap waarvoor u al ver gereisd heeft om er te komen.


Het is echter niet alleen het landschap dat u zult ervaren, maar ook het immense en onuitwisbare landschap dat voor veel dieren hun thuis vormt. Sta ons toe om u bekend te maken met de bewoners van de poolgebieden die deze verre gebieden echt tot leven laten komen.


Kajakken, sneeuwschoenwandelen, alpinisme, kamperen, duiken en nog veel meer – onze activiteiten zijn net zo spannend als dat ze talrijk zijn. We bieden het merendeel van de uitrusting die u nodig heeft aan. Met onze vloot van Zodiacs verplaatsen we u van en naar alle landingen met uiterste snelheid en veiligheid. Op sommige van onze Ortelius reizen hebben we zelfs een helikopter tot onze beschikking.


Het is onze plicht en ons plezier om de omgeving waar we zo van houden te beschermen. Als rederij nemen we onze verantwoordelijkheid en zijn we lid van AECO en IAATO. Deze organisaties bevorderen milieubewuste reizen naar de Arctis en Antarctica. Onze schepen voldoen dan ook aan de meest recente veiligheidsnormen.