09 maart 2020

Zum Wohl! Eet smakelijk op de AIDAnova

De AIDAnova heeft talloze restaurants aan boord. AIDA Cruises zet hiermee de lijn voort die op de AIDAprima en AIDAperla is ingezet: een grote keuze aan buffetrestaurants, specialiteitenrestaurants zonder toeslag en a la carte restaurants. Wij vertellen je alle ins & outs over deze restaurants.

A la carte restaurants

Op de AIDAnova zijn drie a la carte restaurants en een dinerspektakel, ofwel restaurants waar je voor je diner betaalt. Op de AIDAnova zijn dit Rossini, Sushi House, Churrascaria en The Time Machine. Voor deze gelegenheden betaal je overigens redelijke prijzen. De drankjes reken je per stuk af.

Zo kan je dineren in het ‘fine dining’  restaurant Rossini waar je kiest uit een smaakvol 3- of 6-gangenmenu voor een vaste prijs. Overigens zijn deze prijzen wel afhankelijk van een zeedag of een havendag. Zo betaal je voor een 3-gangen menu op een inschepingsdag slechts €19,90 (excl. dranken) en op een zeedag €26,50. Voor een 6-gangen menu betaal je altijd €34,50. Éen dag per week wordt een 8-gangen menu voor €44,50 aangeboden en een speciaal menu ‘Rossini Einmal anders’ voor €48,00. 

De Aziatische keuken vind je terug bij de Sushi en Teppanyaki aan boord. Deze ruimtes zijn voorzien van talloze kersenbloesem bomen waar ook foto-workshops over worden gehouden.  Een drankje doe je vooraf bij de bijbehorende smaakvol ingerichte Tokyo bar.  De Sushi bar biedt een menukaart waar je per stuk sushi (en ook sashimi, nigiri en maki) kunt bestellen vanaf €2,50 per stuk. Wil je voor een menu gaan, dan raad ik je de combinatie items aan, vanaf €12,50 (9 stuks).

Ben je een vleesliefhebber dan heb je een smakelijke avond in Churrascaria, een Argentijns Steakhouse. De aanrader is meedoen aan de Rodizio (€28,50) waarbij je ober langs komt met grote spiezen vlees waar hij voor jou ter plekke een plakje vanaf snijdt. Daarnaast kan je in dit restaurant per gerecht bestellen zoals verschillende soorten steaks.

Een bijzonder a la carte restaurant is tot slot The Time Machine. Dit is een diner/show restaurant waar op vaste tijdstippen een diner met entertainment wordt opgevoerd.

Specialiteitenrestaurants

Aan boord van de AIDAnova zijn vijf specialiteitenrestaurants die inclusief in de prijs zijn, maar waar je de drankjes los afrekent. De maaltijden zijn er overigens prima en je bent ook daar een avondje uit! En, persoonlijk, vind ik de maaltijden beter dan in de buffetrestaurants. Veel mensen waardeerden deze restaurants en vrijwel elke avond waren alle tafels gevuld. Voor deze restaurants raad ik je aan om te reserveren, ofwel vooraf ofwel aan boord. De specialiteitenrestaurants zijn Best Burger @ Sea, Brauhaus, French Kiss – Die Brasserie, Ocean’s – Das Fischrestaurant, en Ristorante Casa Nova.

Bij de Best Burger @ Sea eet je heerlijke burgers die dus inclusief in de prijs zijn. Daarbij worden frites en salade geserveerd. Loop vooral even langs de open keuken zodat je ziet hoe in dit populaire restaurant de hamburgers gemaakt worden.

Het Brauhaus doet je denken aan de grote Duitse tv-shows waar iedereen aan lange tafels zit en gezamenlijk feestviert met een pul bier. Aan boord is dit de plek waar bier gebrouwen wordt van zeewater. Twee biermeesters maken wekelijks 2 of 3 keer per week genoeg bier voor iedereen. Momenteel wordt het Maibock gebrouwen dat over 4 weken klaar is voor de gasten.

In French Kiss – Die Brasserie waan je je in de sfeer van de Can Can en een Parijse nachtclub. Je kunt er ook uitgebreid ontbijten. Ga je dineren in French Kiss? Neem dan zeker even een drankje in de smaakvol ingerichte bar.

7 nachten met de AIDAperla


8-daagse cruise naar Santa Cruz de Tenerife
Rederij: Aida Cruises

 

Meer info

Schip: AIDAperla
Vertrekpoort: Las Palmas, Gran Canaria
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 999.00
Korting: 20 %
Speciale www.123cruisetips.nl prijs:

€ 799

14 nachten met de AIDAbella


Ervaar het memorabele Langkawi
Rederij: Aida Cruises

 

Meer info

Schip: AIDAbella
Vertrekpoort: Bangkok
Reisduur: 14 nachten
vanaf:

€ 1,695

14 nachten met de AIDAblu


Vaar langs het memorabele Nosy Be
Rederij: Aida Cruises

 

Meer info

Schip: AIDAblu
Vertrekpoort: Mahé
Reisduur: 14 nachten
vanaf:

€ 1,695