19 mei 2020

Silversea lovend over Nederlandse scheepswerf De Hoop

Silversea Cruises heeft zich aan de vooravond van de oplevering van haar nieuwe expeditieschip Silver Origin lovend uitgelaten over de Nederlandse scheepsbouwer Shipyard De Hoop. De ultraluxe cruisemaatschappij roemt in een statement de veerkracht, vastberadenheid en vakmanschap van de scheepswerf in Lobith bij de constructie van het schip dat speciaal bestemd is om te varen rond de Galapagos eilanden.

Ondanks de (gedeeltelijke) lockdown wist De Hoop de vertraging in de bouw tot slechts een maand te beperken. Met minder personeel, strikte veiligheidsprocedures en ingenieuze manieren, waaronder een wereldprimeur tijdens de proefvaart, wist het de diverse uitdagingen het hoofd te bieden. De lancering van de Silver Origin, dat plek biedt aan 100 passagiers, staat nu gepland op 22 augustus.

200 werknemers van De Hoop kozen er de afgelopen periode vrijwillig voor om door te werken aan de suites van het schip. Een deel van hen werd daarbij ondergebracht in een drijvend hotel. Om het personeel te beschermen werden dagelijks temperatuurcontroles uitgevoerd, de woonvertrekken en het schip grondig schoongemaakt, 1,5 meter afstand bewaard en een eenrichtingssysteem gehanteerd over het gehele schip.

Lage en hoge waterstanden zorgden eind vorig jaar en begin dit jaar voor vertraging bij de tewaterlating en de verplaatsing van de Silver Origin van Lobith naar Schiedam. Van 27 tot 29 april kon toch de eerste proefvaart plaatsvinden voor de kust van Goeree-Overflakkee. De nautische en technische testen werden met succes uitgevoerd.

Het reisverbod zorgde voor een wereldprimeur tijdens de testvaart. Het dynamische positioneringssysteem van het schip werd op afstand afgestemd en gekalibreerd door een derde partij in Sint-Petersburg, meer dan 1.800 kilometer verderop. Via een snelle internetverbinding, een headset en een camera voltooide een medewerker op afstand de manoeuvreerproeven. De kapitein fungeerde als zijn uitkijkpost aan boord.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de Silver Origin. Het schip moet nog worden uitgerust met meubilair afkomstig uit Italië, de Verenigde Staten en China en kunstobjecten uit Groot-Brittannië. De oplevering zal in de komende weken plaatsvinden waarna het de transatlantische oversteek zal maken naar Ecuador deze zomer.

 

 

Cruises met de Silver Origin in de Galapagos eilanden zijn boekbaar bij:

 

12 nachten met de Silver Whisper


Vaar langs het spectaculaire Trondheim
Rederij: Silversea Cruises

 

Meer info

Schip: Silver Whisper
Vertrekpoort: Tromsø
Reisduur: 12 nachten
Normale prijs vanaf: 7729.00
Korting: 15 %
Speciale www.123cruisetips.nl prijs:

€ 6,570

7 nachten met de Silver Spirit


8-daagse reis aan boord van de Silver Spirit
Rederij: Silversea Cruises

 

Meer info

Schip: Silver Spirit
Vertrekpoort: Kopenhagen
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 4605.00
Korting: 14 %
Speciale www.123cruisetips.nl prijs:

€ 3,960

14 nachten met de Silver Whisper


Cruise met Silversea naar Djúpivogur
Rederij: Silversea Cruises

 

Meer info

Schip: Silver Whisper
Vertrekpoort: Reykjavik
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 7759.00
Korting: 13 %
Speciale www.123cruisetips.nl prijs:

€ 6,750