12 maart 2020

MSC Cruises: stand van zaken

Vanwege de voortdurende Covid-19-crisisontwikkeling in veel van de landen waar MSC Cruises actief is, de beperkingen die door verschillende overheids- en havenautoriteiten zijn opgelegd en de veiligheidsmaatregelen die sinds januari zijn ingevoerd, is de rederij gedwongen sommige van haar routes aan te passen of te annuleren.

Deze beslissingen weerspiegelen de situatie terwijl deze voortdurend evolueert. MSC Cruises heeft contact met overheden, gezondheidsautoriteiten en lokale autoriteiten om nieuws te volgen en past haar activiteiten zo vaak als nodig aan om de gezondheid van de gasten en bemanningsleden te beschermen.

De rederij blijft vanaf vandaag het grootste deel van de cruises uitvoeren zoals gepland.

Cruises in de Emiraten

In de Emiraten annuleert de rederij cruises van MSC Bellissima en MSC Lirica vanaf 14 maart, inclusief de Grand Voyages van MSC Bellissima op 21 maart en die van MSC Lirica op 18 april. De rederij moet dit doen vanwege een beperking van het passagiersverkeer opgelegd door de lokale autoriteiten.

Cruises in de Middellandse Zee

In de Middellandse Zee zijn, vanwege de beperking van de door de Italiaanse regering gevraagde verplaatsingen, in- en ontscheping momenteel niet mogelijk. Daarom past de rederij de routes van MSC Grandiosa aan en worden de cruises van MSC Opera van 10 maart tot 21 april geannuleerd.

Compensatie

Voor de cruises die de rederij moet annuleren, biedt zij haar gasten een tegoedbon aan die gelijk is aan de waarde van de geannuleerde cruise, diekan worden gebruikt voor toekomstige cruises met vertrek tot en met eind 2021, plus een boordkrediet van € 100 per hut voor cruises tot 6 nachten en €200 per hut voor cruises van 7 nachten of langer.

Uitsluitend voor de annulering van MSC Bellissima Grand Voyage Dubai-Yokohama en MSC Lirica Grand Voyage Dubai-Venetië, biedt de rederij een boordkrediet van € 400 per hut. Dit boordkrediet kan worden gecombineerd met elke bestaande promotie.

6 nachten met de MSC Fantasia


Barcelona bewonderen met het MSC Fantasia
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Fantasia
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 6 nachten
vanaf:

€ 819

7 nachten met de MSC Fantasia


Cruise in 8 dagen naar Genua met MSC Cruises
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Fantasia
Vertrekpoort: Genua
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 989

10 nachten met de MSC Splendida


Aanschouw het betoverende Funchal
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Splendida
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 10 nachten
vanaf:

€ 1,189