10 juni 2020

Hurtigruten vertrekt het hele jaar door uit Dover, Hamburg en Bergen

Vanaf januari 2021 zal Hurtigruten het hele jaar gaan varen vanaf Hamburg, Dover en Bergen. Eerder maakte de rederij bekend al vaker te gaan varen vanuit Hamburg en Dover. Deze routes zijn uitgebreid naar vertrekken gedurende het hele jaar.

“We zien een toenemende vraag naar cruises die dichtbij huis vertrekken. We verwachten dat dit nog meer gaat toenemen gezien de impact van de Coronapandemie.  Daarom hebben we besloten om gedurende het hele jaar vanuit Groot-Brittannië, Duitsland en Noorwegen cruises aan te bieden,” aldus CEO van Hurtigruten, Daniel Skjeldam.

Hamburg

Vanuit Hamburg zal de volledige gerenoveerde MS Otto Sverdrup (de huidige MS Finnmarken) in 2021 ingezet worden op twee verschillende routes naar de Noordkaap en terug. In de winter kunnen gasten genieten van het spectaculaire Noorderlicht. Ze kunnen ook mee op tenderexcursies naar de minder vaak bezochte bestemmingen in de Lofoten en Noorse Fjorden.

Dover

Vanuit Dover gaat MS Maud (huidige MS Midnatsol) het gehele jaar cruisen. In de winter zal ze ook richting de Noordkaap gaan en een overnachting aanbieden in Tromso. Tijdens de zomermaanden gaat ze ook naar de Noordkaap en de Lofoten. Bijzonder zijn twee nieuwe routes vanuit Dover: eentje die de Britse bestemmingen verkent en een route -weg-van-de-gebaande-paden in Zuid-Scandinavië met o.a. Farsund, Koster, List. Een aanrader! Deze 15-daagse cruise is beschikbaar vanaf €4243.

Bergen

Vanuit Bergen zal het gehele jaar het MS Trollfjord gaan varen, een van de meest populaire schepen uit de vloot van Hurtigruten. Ook dit schip zal naar de Noordkaap en weer terug varen. Je ziet o.a. ook de pareltjes als Reine in Lofoten, Fjærland and Træna. Doordat je in Bergen start, hoef je niet nog een afstand te overbruggen naar Noorwegen.

Het Noorse Bergen bereik je gemakkelijk met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam.

Renovaties voor Otto Sverdrup, Maud en Trollfjord

Alle drie schepen worden gerenoveerd. Drie nieuwe restaurants krijgen een plekje evenals het Science Center. Daarnaast zijn de hutten van de Otto Sverdrup (MS Finnmarken) en Maud (MS Trollfjord) zijn volledig opnieuw ingericht. De schepen kunnen zo’n 500 gasten meenemen, een halvering van het oorspronkelijke aantal.

Duurzame cruises

Hurtigruten zal als eerste rederij biodiesel gaan gebruiken op dagelijkse basis, zoals voor de nieuwe MS Otto Sverdrup, MS Maud en MS Trollfjord. Biodiesel zorgt voor tot 80% minder emissies vergelijken met de reguliere marine diesel. Daarnaast vind je geen plastic voor eenmalig gebruik aan boord en zijn ze voorzien van faciliteiten van walstroom als ze in een haven liggen.

7 nachten met de Seabourn Sojourn


Monte Carlo bewonderen met de Seabourn Sojourn
Rederij: Seabourn

 

Meer info

Schip: Seabourn Sojourn
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 5554.00
Korting: 19 %
Speciale www.123cruisetips.nl prijs:

€ 4,499

7 nachten met de Mein Schiff 6


Cruise met TUI Cruises naar Cádiz
Rederij: TUI Cruises

 

Meer info

Schip: Mein Schiff 6
Vertrekpoort: Palma de Mallorca
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 918.00
Korting: 8 %
Speciale www.123cruisetips.nl prijs:

€ 845

14 nachten met de Seabourn Ovation


15-daagse cruise naar Kusadasi (Efeze)
Rederij: Seabourn

 

Meer info

Schip: Seabourn Ovation
Vertrekpoort: Athene
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 10475.00
Korting: 16 %
Speciale www.123cruisetips.nl prijs:

€ 8,799