06 april 2021

Herstart vanaf juli met Norwegian Cruise Line vanuit Griekenland en Caribisch gebied

Norwegian Cruise Line (NCL) heeft vandaag de langverwachte herstart van cruises aangekondigd, met nieuwe routes die door Europa en het Caribisch gebied varen vanaf 25 juli 2021.

NCL zal met een lagere capaciteit de activiteiten hervatten, met Norwegian Jade, Norwegian Joy en Norwegian Gem als eerste schepen van de met 17 schepen tellende vloot, die gasten weer aan boord mogen verwelkomen. Reizigers die met smart in afwachting zijn van de herstart, krijgen vanaf 25 juli 2021 de gelegenheid om de zomer door te brengen met het verkennen van oude ruïnes en zonnige stranden met geheel nieuwe zevendaagse cruises naar de Griekse eilanden op Norwegian Jade vanuit Athene (Piraeus). Eilandhoppen in het Caribisch gebied kan ook, met routes van een week die beschikbaar zijn vanaf Montego Bay, Jamaica vanaf 7 augustus 2021 op Norwegian Joy of vanuit Punta Cana (La Romana), Dominicaanse Republiek vanaf 15 augustus 2021 op Norwegian Gem.

“Na meer dan een jaar nadat we de afvaarten aanvankelijk hadden opgeschort, is het nu eindelijk de hoogste tijd dat we onze trouwe gasten het nieuws van onze geweldige cruise-comeback kunnen vertellen”, aldus Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van NCL. “We hebben hard gewerkt aan het hervatten van onze activiteiten, waarbij gastervaring, gezondheid en veiligheid voorop staan. De groeiende beschikbaarheid van het COVID-19-vaccin is een gamechanger geweest. Het vaccin, gecombineerd met onze wetenschappelijk onderbouwde gezondheids- en veiligheidsprotocollen, zal ons helpen onze gasten te voorzien van, wat naar onze mening, de gezondste en veiligste vakantie op zee zal zijn.”

Vaccinaties verplicht

Sommer vervolgde: “Alle gasten aan boord van onze cruises met inschepingsdatum tot en met 31 oktober 2021, moeten volledig zijn gevaccineerd en getest voordat ze aan boord van onze schepen gaan. Gezien de steeds veranderende aard van de pandemie, de versnellende uitrol van het vaccin en de snelheid van wetenschappelijke bevindingen, is het voorbarig om beslissingen te nemen over onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor cruises met startdata die beginnen op 1 november 2021. We zullen onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen blijven evalueren en vertrouwen op de wetenschap en de raad van deskundigen meenemen, bij het nemen van beslissingen en het ontwikkelen van ons beleid en onze procedures.”

Griekenland

 

 

Gasten die deze zomer en het begin van de herfst aan boord van Norwegian Jade, die naar de prachtige Griekse eilanden vaart, te vinden zijn, worden elke dag wakker op een nieuwe bestemming met acht tot negen uur haventijd om te verkennen. Vanaf 25 juli 2021 mogen de eerste gasten inschepen op het middelgrote schip dat in het pre-corona tijdperk zo’n 2500 passagiers kan meenemen.

De Griekse minister van Toerisme, Harry Theoharis, zei: “We zijn zeer verheugd over de aankondiging dat Norwegian Cruise Line haar cruises vanuit Griekenland weer zal hervatten. De diversiteit en rijke kleuren van al onze bestemmingen, samen met onze lange geschiedenis, unieke cultuur en beroemde gastronomie, zorgen voor een opmerkelijke ervaring voor alle gasten. In 2020 hebben we het toerisme veilig geopend en we werken eraan om dit jaar hetzelfde te blijven doen, dus reizigers gaan naar huis met herinneringen die ze met trots delen en die een leven lang zullen meegaan.”