10 oktober 2020

Albatros verlaat vloot van Phoenix Reisen

Ook voor de Duitse touroperator Phoenix Reisen zijn de gevolgen van de coronapandemie zichtbaar. Ondanks de succesvolle start van de riviercruises, maar ook tegenslagen omdat meer Europese landen dichtgaan voor riviercruises, heeft de reisorganisator besloten om de Albatros (1973) te verkopen. Het liefste wilde Phoenix nog zeker tot 2023 gaan varen met de Albatros, die dan haar 50e verjaardag zou vieren.

Hotelschip

De Albatros is gekocht door een Egyptische hotelketen met meer dan 15 hotels. Het schip zal gaan fungeren als hotelschip in de Rode Zee. Doordat er goede banden zijn tussen de koper en Phoenix, kunnen Duitse gasten bij Phoenix een reis (blijven) boeken naar dit toekomstige hotel.

Phoenix Reizen houdt de Amadea, Amera, Artania en Deutschland in de huidige vloot. De Albatros vertrekt naar alle waarschijnlijkheid al op 19 oktober uit Bremerhaven en zal naar Egypte varen.

De Albatros kwam in de vaart in 1973 als Royal Viking Sea. Sinds 2004 was het schip bij Phoenix in de vloot waar ze ook als hoofdrolspeelster fungeerde in de ARD serie “Verrückt nach Meer”.

13 nachten met de Artania


Aanschouw het memorabele Bordeaux
Rederij: Phoenix Cruises

 

Meer info

Schip: Artania
Vertrekpoort: Bremerhaven
Reisduur: 13 nachten
vanaf:

€ 1,999

16 nachten met de MS Deutschland


Cruise met Phoenix Cruises naar Lissabon
Rederij: Phoenix Cruises

 

Meer info

Schip: MS Deutschland
Vertrekpoort: Bremerhaven
Reisduur: 16 nachten
vanaf:

€ 2,899

24 nachten met de Amadea


25-daagse reis aan boord van de Amadea
Rederij: Phoenix Cruises

 

Meer info

Schip: Amadea
Vertrekpoort: Papeete
Reisduur: 24 nachten
vanaf:

€ 5,819